تفاوت اپلیکیشن نیتیو و وب اپ
به طور کلی برای ساخت اپلیکیشن های موبایل دو راه انتخاب وجود دارد ، استفاده از زبان تخصصی و بومی برای موبایل ( native ) یا استفاده از وب اپلیکیشن که شامل PWA و Hybrid App ها میشود . در ادامه با ساختار ، تفاوت و شباهت های وب اپلیکیشن و نیتیو اپلیکیشن ها آشنا میشویم .
یک برنامه بومی یا نیتیو برنامه ای است که برای یک پلتفرم و سیستم عامل خاص مثل IOS یا Android با استفاده از زبان و کتابخانه های مختص به آنها و همچنین دسترسی سخت افزاری موجود ( دوربین ، GPS ، و… ) ساخته شده است.
اما از سوی دیگر وب اپ ها برنامه مبتنی بر وب هستند که در محیط وب میزبانی میشوند و از طریق مرورگر دستگاه به آن دسترسی پیدا میکنند . بیاید جوانب مثبت و منفی هر دو روش را بررسی کنیم .
اپلیکیشن های بومی ( NATIVE )
سرعت
برنامه های بومی یا نیتیو از سرعت و پاسخگویی زیادی برخوردار هستند . به دلیل اینکه کدی که برنامه را اجرا میکند به صورت محلی در تلفن ذخیره میشود ، هیچ زمان انتظاری برای بارگیری محتوای ثابت ( static data ) از وب وجود نداره و به سرعت قابل استفاده است . همچنین از حرکت بین صفحات و استفاده کاربری راحتر و سریعتری برخوردار هستند .
ذخیره سازی محلی
برنامه های بومی میتوانند به صورت غیر همزمان اجرا شوند ، بدین معنی که اطلاعات پویا را میتوان به صورت موقت به صورت محلی ذخیره کرد و بعداٌ با سرور مرکزی وب همگام سازی کرد . البته فناوری و ویژگی های جدید ( مثل مواردی که در html5 وجود دارد ) امکان انجام این کار را در محیط تحت وب نیز فراهم میکند ، اما هنوز برنامه های بومی و نیتیو در این زمینه از برنامه های تحت وب بسیار جلوتر هستند .
ویژگی های بیشتر
استفاده از برنامه های بومی به شما امکان استفاده از قابلیت های سخت افزاری پلتفرم را میدهد مثل عکس گرفتن ، GPS ، NFC ، برقراری تماس و… را میدهد . در حالی که برنامه های تحت وب این زمینه محدودیتی هایی دارند .
معایب
بزرگترین عیب برنامه های بومی در مقابل برنامه های تحت وب این است که شامل هزینه بیشتری است . شما برای ساخت اپلیکیشن اندروید یا ios خود باید هزینه های جداگانه برای توسعه و تبلیغات در نظر بگیرید . همچنین اپ های ساخته شده با زبان بومی دارای حجم ذخیره سازی بیشتر و همچنین زمان بیشتری برای شروع استفاده اولیه نیاز دارند .
وب اپ ها ( Web Applications )
منابع واحد
کاربران با هر دیوایس و پلتفرمی مانند اندروید ، ios ، بلک بری و حتی دستگاه های آینده که هنوز وجود ندارند نیز قادر خواهند بود به برنامه دسترسی پیدا کرده و بلافاصله از آن استفاده کنند . در عین حال توسعه اپلیکیشن های تحت وب بسیار ساده تر از اپلیکیشن های بومی و نیتیو هستند .
بروزرسانی لحظه ای
شما در هر لحظه میتوانید منابع کد خود های خود را آپدیت و بروزرسانی کنید بدون اینکه به نسخه جدیدی نیازمند باشید . کاربران شما هم به راحتی و بدون نیاز به انجام روند بروزرسانی تغییرات جدید را مشاهده میکنند .
معایب
وب اپ ها نمیتوانند از سرویس های پوش نوتیفیکشن استفاده کنند . به مانند اپلیکیشن های نیتیو روان اجرا نمیشوند و همچنین برای استفاده از آنها کاربران شما حتما باید آنلاین باشند در صورتی که در برنامه های نیتیو دسترسی به بخش های ثابت و غیر پویا به صورت آفلاین نیز امکان پذیر است.
همینطور بعضی از اپ استور ها از اپلیکیشن های تحت وب پشتیبانی نمیکنند .
ارسال نظر
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.اطلاعات مورد نیاز مشخص شده اند *